Jan Wijnand Hoek  gelooft dat vertrouwen de basis is om een Lean cultuur op gang te brengen. Hij is als Lean coach en trainer gedreven om organisaties in beweging krijgen door Lean en leiderschap te combineren. Hij streeft ernaar dat op de werkvloer vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan en bureaucratie weer plaats maakt voor werkplezier (Yaragai). Hij wordt blij van mensen die trots zijn op hun werk.

Jan Wijnand studeerde zowel ICT als Technische Bedrijfskunde. Hij heeft zich tot Lean expert ontwikkelt in de praktijk en door opleidingen te volgen in Japan bij de bron van Lean, waar hij tevens gecertificeerd is in het Toyota Management Systeem.

Jan Wijnand werkt  dagelijks met veel voldoening aan het uitdragen van het Lean gedachtegoed. Hij is als geen ander in staat werkvloer en management mee te nemen in de Lean cultuur, met vertrouwen als fundament kunnen verantwoordelijkheden op de werkvloer weer leiden tot organisaties waar de klant voorop  kan staan. Voor leiders en managers ontstaat hierdoor weer ruimte de organisatie succesvol te ontwikkelen in plaats van voortdurend brandjes blussen.