Peter Hijma verzorgt sinds 2006 trainingen schriftelijke communicatie voor Polderdijk en Partners. In die functie heeft hij al vele organisaties (DELTA N.V., Veiligheidsregio Zeeland) en gemeentes (Terneuzen, Borsele, Veere) bijgestaan in het ontwikkelen van een meer klantgerichte schrijfstijl. Naast zijn werk als trainer is hij als docent Nederlands verbonden aan het Goethe-Institut en als journalist aan de Volkskrant. Met name dit laatste komt goed van pas, want het moderne zakelijk schrijven is sterk beïnvloed door de journalistiek.
De trainingen van Peter Hijma onderscheiden zich door een open en communicatieve sfeer. Een medewerker van de gemeente Terneuzen stelde in het personeelsblad: “De schrijfcursus van Peter Hijma vond ik de beste en nuttigste cursus die ik tot nu toe van de gemeente heb gehad.” En recent schreef een medewerker van Veiligheidsregio Zeeland op haar evaluatieformulier: “Prima, leuk, erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar. Zou verplicht moeten worden gesteld voor iedereen!”

Alhoewel Peter Hijma in Rotterdam woont, is Zeeland een tweede thuis voor hem. In zijn werk als literair tekstschrijver (onder zijn pseudoniem Peter Swanborn) heeft hij meerdere opdrachten in Zeeland uitgevoerd. Twee voorbeelden: in opdracht van het Zeeuws Kamerorkest TY schreef hij de tekst voor een cantate ter herdenking van het bombardement op Middelburg, en in opdracht van Koor A58 schreef hij een musical ter ere van hun tweede lustrum.